Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklus POCITY

6. 5. 2016

Už v loňském roce jsen namalovala obrázek, jemuž jsem dala název Pocity. Bylo to asi na základě nějakého hnutí mysli, nechala jsem se jen vést a ruka čárala...

Později jsem postupovala podobně, ale pak už jsem začala cítit tu atmosféru, proto jsem pokračovala v tomto cyklu. Tak postupně vznikaly obrázky

Smutek, Štěstí (eufórie), Snění, Strach a Bolest.

V současné době jsem se pustila do dalšího obrázku s názvem Touha. Nevím, snad to bude poslední do tohoto cyklu. Obrázek už dodělávám, měl by být hotov do konce tohoto týdne. K tomu mi rovněž napadají veršíky, už jsem si je zapsala. Asi je už v té podobě nechám.

16. 5. 2016

V minulých dnech jsem nečekaně absolvovala 2 výlety, takže jsem se poněkud opozdila s obrázkem Touha. Dnes dokončím detaily a nafotím, budu se velmi snažit..

7. 6. 2016

Už několik dní se věnuji malování obrázku na přání - Kubovi k promoci.

Nevím, jak se mi povede, je to zase jen fantazie na určité téma. Budu usilovně dělat, abych si netrhla ostudu, když je to k takové významné události. Počítám, že bych to mohla mít hotovo do konce tohoto týdne, čas rychle běží, promoce se blíží....

 

7. 7. 2016

Promoce v Brně jsme všichni ve zdraví přežili. V ty dny bylo totiž úmorné vedro a my jsme museli několikrát přejíždět tramvají, nebo chodit pěšky po rozpálených ulicích. Zúčastnili jsme se totiž také promoce Kubovy dívky. Ale samotné obřady se nám velmi líbily, a to je důležité. Také Karolínce byl věnován obrázek, sama si ho u mne vybrala.

Spokojenost tak byla "na všech frontách".

Kubovi se obrázek velmi líbil, proto si dovoluji dát ho i na mé stránky. Opět byl ale problém s nafocením, protože tmavší obrázky potřebují více světla, ale blízko u okna se více nasvítí z jedné strany, ta se poněkud leskne a zároveň se trochu zkreslí barevnost. Musím počkat, až bude kvalitněji nafocen, zatím jen pro představu.

K obrázku jsem mu dala ještě veršíky, co jsem stvořila už dříve Kniha života). Zdá se mi, že se k této příležitosti tak nějak hodí.  Když to četl, byl dojatý....

15. 7. 2016

Myslela jsem si, že cyklus POCITY ukončím obrázkem Touha.

Pak ale přijde nějaký vzácný podnět, který mě pohání k tomu, abych přece jen v tomto cyklu pokračovala. Bude to obrázek Něha, ten by měl být hotov do konce týdne. Potom snad ještě jeden, asi s názvem Neskrývané štěstí. Uvidím, jak se vše podaří. Pokud přijdou další podněty, budu ovšem pokračovat.

29. 7. 2016

Spousta různých událostí mi nedovolovala věnovat se plně malování a těmto stránkám. Snad se už konečně zadaří a já budu moci usilovně pokračovat v další činnosti. K obrázku Něha mi opět napadly veršíky, tak je přidávám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky za gratulaci

(Inka, 31. 8. 2016 16:13)

Na základě mých emocí mohu říct jen jediné: DĚKUJI!

Gratulace

(Ing Michal Levý, 31. 8. 2016 16:04)

Zde se projevuje tvé nitro, plné, vpravdě mocnými emocemi.Tvé umění se zde skví v plné kráse.